TRABZON / ORTAHİSAR - Yalıncak Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı. Çeşitli gösterler, koro, şiirler ve yarışmalardan oluşan törende öğrenciler gönüllerince eğlendi. Bayram kapsamında okulumuzda düzenlenen yarışmalarda dereceye öğrenciler bu törende ödüllerini aldılar. Törene katılan bu coşkuyu bizimle ve öğrencilerimizle paylaşan tüm veli ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Nis

11-15 Nisan tarihleri arasında Müdür Yardımcımız Cemil Erkan ve Rehber Öğretmenimiz Zeynep Kaya eşliğinde "Kuruluştan Kurtuluşa" adını verdiğimiz, tarihimizin dönüm noktaları olan olayların yaşandığı Samsun, Amasya, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Çanakkale şehirlerini kapsayan okul gezimizi öğrenci ve velilerimizle gerçekleştirdik.

Şbt

Sekizinci sınıf öğrencilerimizle üst öğrenim kurumları tanıtımı kapsamında Kanuni Anadolu İmamhatip Lisesi, Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmamhatip Lisesi,Pelitli Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi’ne ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu ziyaretler sırasında okulların fiziki şartları ve eğitim olanakları hakkında bilgi sahibi olmuş, üst öğrenim kurumları ile ilgili merak ettiği soruların cevabını alma fırsatı bulmuştur.

Şbt

Dart takımımız il müsabakalarında kızlarda çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Öğrencilerimize ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hakkı ATASOY'a teşekkür ederiz.

Şbt

Sekizinci sınıf öğrencilerimizle üst öğrenim kurumları tanıtımı kapsamında Kanuni Anadolu Lisesi, Trabzon Fen Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dursun Ali Kurt Anadolu İmamhatip Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi’ne ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu ziyaretler sırasında okulların fiziki şartları ve eğitim olanakları hakkında bilgi sahibi olmuş, üst öğrenim kurumları ile ilgili merak ettiği soruların cevabını alma fırsatı bulmuştur.

Ock

2023/2024 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemini başarıyla tamamlayıp karne almış bütün öğrencileri tebrik eder, güzel bir tatil geçirmelerini dileriz.

Ara

Okulumuz öğrencilerinden Efe Kemal SARIALİOĞLU "Adım Zeka, İşim Oyun Projesi" kapsamında düzenlenen "Reversi" yarışmasına katılmışlardır. Öğrencimize ve Matematik Öğretmenlerimiz Ayşe Gül TİRYAKİ'ye teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen Ortaokullar arası penaltı yarışmalarına katılmıştır. Öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hakkı ATASOY'a teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri "Adım Zeka, İşim Oyun Projesi" kapsamında düzenlenen "Sudoku" yarışmasına katılmışlardır. Öğrencilerimize ve öğrencilerimizi hazırlayan Matematik Öğretmenlerimiz Ayşe Gül TİRYAKİ ve Niğmet Feyza EROL'a teşekkür ederiz.

Ara

Eğitim öğretim alanında uygulanan özgün ve modern ders tasarımları, öğrenme materyalleri ile iyi uygulama örneklerinin belirlenmesi, bu örnekleri paylaşıma açarak tüm okul/kurumlarımız tarafından model alınmasının amaçlandığı Eğitimde İyi Örnekler Projesi kapsamında ödül alan Matematik Öğretmenimiz Ayşegül TİRYAKİ' yi tebrik ederiz.

Kas

10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz.

Ekm

Yalıncak Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde, tarihimizin en önemli dönemeçlerinden birini kutlamaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Cumhuriyetimizin temel değerleri olan özgürlük, eşitlik ve adaleti yüceltmek için el birliğiyle çalışmaya devam etmeliyiz. Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…

Ekm

AFAD Trabzon il Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi verilmiştir. Eğitimi veren AFAD görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Ekm

Günlük hayatta birçok tehlike ile karşı karşıya kalma ihtimalimiz olabiliyor. Deprem, sel, toprak kayması gibi doğal afetlerin yanı sıra, yangın, patlama gibi tehlikelerle karşılaşmamızda mümkündür. Bu doğrultuda olası bir yangın ihtimaline karşı okulumuzda  Sivil Savunma Etkinlikleri kapsamında yangın tatbikatı gerçekleştirildi.Yangın tatbikatı öncesinde Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmenimiz tarafından tüm öğrencilerimize sınıfları tahliye  ve acil çıkışları kullanma eğitimi verilerek tatbikat yaptırıldı.

Ekm

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle okul bahçemiz yenilendi.Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Yalçın KÖROĞLU ve yardımcı personelimiz Ali Haydar YETİMOĞLU' na teşekkür ederiz.