TRABZON / ORTAHİSAR - Yalıncak Ortaokulu

Beslenme Dostu Okul

Beslenme Dostu Okul Nedir?

Sağlıklı Beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlı, öğrencilerine ve velilerine sağlıklı beslenme ve yaşam boyu spor konularında farkındalık oluşturan okul demektir.

Beslenme Dostu Okul Programı Hakkında Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır.

Beslenme Dostu Okul Proje Hedeflerimiz

- Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında öğrenci, veli ve okul personeline farkındalık kazandırmak.
- Beslenme Dostu Okul Projesiyle sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam davranışını oluşturmak.
- Uygun fiziksel aktiviteleri ders planlarına katmak.
- Sağlıksız beslenmeyi %50 oranında azaltmak.
- Okulumuzu sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı teşvik eden bir okul yapmak.
- Okul personeli olarak sağlıklı beslenerek öğrencilere örnek olmak.
- Okul bahçesini ,spor salonunu ve çok amaçlı salonu hareketli yaşamı teşvik edecek şekilde kullanmak.
- Beslenme kurallarına uygun davranış gösteren öğrencileri desteklemek.
- Okul kantinini sağlıklı beslenmeyi destekleyecek şekilde düzenlemek.

Yayın: 13.02.2020 - Güncelleme: 20.03.2023 10:19 - Görüntülenme: 269